Change Location 

Marabu på FESPA 2019

03/11/2019

«En eksplosjon av muligheter» er det overordnede temaet til årets FESPA messeshow i München, Tyskland. Marabu vil følger dette ved å presentere sitt mangfoldige fargeserier for silke-, digital- og tampotrykk, både for grafiske og industrielle applikasjoner. Med bred kompetanse er Marabu en foretrukket partner for selskaper som søker nye svar på deres spesifikke utfordringer.

Tamm, Tyskland, mars 2019 - I år finner FESPA Global Print Expo sted i München fra 14. til 17. mai. Marabu, som stiller ut på E28 i hall B5, vil presentere sin portefølje av farge og vise nye løsninger for spesialapplikasjoner på silke-, tampo- og digitaltrykk. Disse inkluderer farge for emballasje, glass, plast og sensitive produkter, som f.eks. kommer i direkte kontakt med huden. Dessuten vil Marabu fremheve en rekke digitale trykkfarger - særlig de UV-herdbare og løsningsmiddelbaserte alternativene for den nyeste generasjonen av skrivere fra flere produsenter - i tillegg til vannbaserte flytende laminat.


Lavmigrasjon UV-herdbar silketrykkfarge til PE / PP plastmatemballasje
Matemballasje må utføre en rekke oppgaver: Det bør presentere produktet på en iøyenfallende måte, og oppfordre forbrukerne til å kjøpe - og fremfor alt, det må beskytte innholdet.

Av denne grunn er farge til matemballasje underlagt strenge kvalitetsrevisjoner for å verifisere at de ikke er utsatt for migrering (dvs. overføring av stoffer fra emballasjematerialet til næringsmidler). Marabus Ultra Pack UVFP-serie er den første og eneste offisielt godkjente (av Swiss Quality Testing Services, SQTS, et
sertifisert institutt) for migreringsfølsomt PE / PP-plast - materialene mest brukt til emballasje av matvarer. Dessuten sikrer den meget høye reaktiviteten til Ultra Pack UVFP-fargen hurtig tørking og trykkhastighet på opptil 4000 gjenstander i timen.

Allsidig blekk til beholder og flatt glass
Marabus brede portefølje av farge for glass har blitt styrket ytterligere ved å legge til to områder for ulike applikasjoner.

Den enkeltkomponent Mara® Tech MGO er ideell, ikke bare for glass, men også for silketrykk og trykk på metall der høy kjemikaliebestandighet er avgjørende. Fargen inneholder silikon, og er derfor egnet for både første og andre overflater, spesielt for beholdere og flatt glass. Som et enkeltkomponentprodukt sikrer det svært pålitelige trykkprosesser. Dette gjør Mara® Tech MGO til et perfekt valg for sensitive varer, for eksempel babyflasker, drikkeglass og medisinsk tilbehør.

Marabu vil også fremheve sin to-komponent Mara® Glass MGLA. Dette ble spesielt utviklet for andre overflater på flate glasselementer, for eksempel smarttelefoner, inngangssystemer (berøringspaneler) og utendørs brukergrensesnitt - inkludert kontrollenheter for skip og båter, og digitale kartterminaler i München og andre større byer.

Ny UV-herdbar løsning for kredittkort
ID og kontantløse betalingskort er på vei i det globale elektroniske brukerautentiseringsmarkedet.

Personlig design på kort øker ikke bare merkevarekjennskap - de kan styrke brukerens følelsesmessige forbindelse til kortet (og i sin tur til kortutstederen). Marabus nye Ultra Card UVCC silketrykk herder raskt, passer for laminering, og er ideelt for trykk på belagte eller ubelagte PVC- og PLA-filmer (PLA = polylactid, en bioplastisk, dvs. bio-basert polymer). Videre er fargen utmerket for preging, og det kan også enkelt kombineres med andre trykkmetoder - samtidig som alle fordelene med UV-herdbar teknologi beholdes.

One-of-a-kind: markedets første vannbaserte tampo-trykkfarge
På utstillingen vil Marabu vise frem verdens første kommersielt tilgjengelige vannbaserte tampofarge. Det nye produktet utviklet seg fra vannbaserte Maqua Coat og Maqua Color spray- og penselfarge. Den er perfekt for å trykke dekorative elementer, og for sensitive applikasjoner, som for eksempel barneleker. Fargen gir fremragende resultater når det gjelder vedheft, opasitet og resistens, på underlag, inkludert tre, ABS og forbehandlet polypropylen (PP). Den vannbaserte formuleringen er luktfri og miljøvennlig - pluss, som en lav-PAH- og lav-VOC-trykkfarge, gir den beskyttelse for både produsenten og forbrukeren.

Fleksibel tampo-trykkfarge til ulike applikasjoner
Marabus Tampa® Tex TPX gir svært høy vedheft og høy opasitet i kombinasjon med en fleksibel fargefilm. Som mange testtrykk og kvalitetskontroller nå har vist, er dette den bestselgende tampo-trykkfargen for tekstiler også ideell for andre, høyt utfordrende oppgaver. De ekstremt nøyaktige råmaterialene med høy renhet betyr at denne linjen ikke bare overholder de strenge spesifikasjonene til klesprodusenter, som Adidas A01 og Nike RSL, den oppfyller også kravene til babyprodukter, leker og emballasje. Som et resultat er Tampa® Tex TPX ikke lenger begrenset til trykk på T-skjorter, sko og lignende gjenstander. Den er nå perfekt for andre sensitive produkter, som babyer, flasker, dummier (pacifiers), leker og emballasje for personlig pleieprodukter og matvarer.

Sports fans og utendørsentusiaster fortsetter å sette stadig høyere mål, og klær og sko må holde takten. Nye høyteknologiske materialer må være ekstremt fleksible og slitesterke - mens de ser bra ut. Marabus Tampa® Sport TPSP-farge er ideell for å bruk på disse stoffene (for eksempel nylon og EVA). Det resulterer i en svært fleksibel overflate som gjør den perfekt til sportsklær og sko.

Bytt den! - Alternativet til OEM digitale trykkfarger
På utstillingen vil Marabu også markere sitt vellykkede Switch It! konsept -
Et godt alternativ til OEM blekk.  
Brukere kan ganske enkelt erstatte deres
originale blekk med et produkt fra Marabus portefølje og samtidig oppnå en rekke fordeler. Marabu digitaltrykk blekk er utviklet og produsert i tråd med de samme strenge spesifikasjonene som original-produkter (kombinert med Made-in-Germany excellence). Marabu blekk er tilgjengelig i alle vanlige påfyllingssystemer, for eksempel kassetter, poser og flasker. Deres høye kvalitet øker gjennomstrømmingen samtidig som produksjonskostnadene senkes.

Ny løsning for Roland TrueVIS-serien
Den nye løsningsmiddelbaserte Mara® Jet DI-TV-blekk ble spesielt utviklet for bruk i alle Roland® TrueVIS Print & Cut-enheter, og passer for alle skrivere som kan bruke TrueVIS-blekkkonfigurasjonen.
Derfor er det et attraktivt priset alternativ til OEM-blekk. Dessuten krever konvertering til Marabus produkt ingen endringer i chip eller maskinvare. Mara Jet DI-TV leverer levende fargetoner, et bredt fargeområde og enestående holdbarhet, noe som gjør det til et ypperlig valg for alle grafiske applikasjon. Blekket er egnet for alle populære underlag, inkludert klebende PVC-film, bannere, bakgrunnsbelyste medie, ruller og mer, noe som gjør det enkelt å skrive ut med de opprinnelige profilene. Brukere kan være sikker på vedlikeholdsvennlighet og sømløs kompatibilitet med skrivere og alle komponenter.

Et bredt spekter av UV-herdbare digitale blekk
Marabus UV-herdbare printprodukter kan brukes i en rekke situasjoner, og er kompatible med alle vanlige skriverhoder. Tilbudet inkluderer fleksible Ultra Jet DUV-A-blekk for storformat, og Ultra Jet DUV-C-serien for utskrift direkte på flatt glass og på beholdere laget av glass eller PET. Det finnes også en alternativ blekklinje for Océ Arizona-skrivere, Ultra Jet DUV-GR, så vel som LED-herdbare Ultra Jet DLE-A produkter. Dessuten har Marabus UV-herdbare portefølje nå to nye linjer: Ultra Jet DUV-MF, er ekstremt allsidig og ble utviklet spesielt for grafiske applikasjoner i storformat. Disse produktene tilhører en ny generasjon av meget reaktive blekk som forbedrer rull-til-rulle- og hybridprinterproduktivitet.

ClearShield® flytende laminat - det kostnadseffektive alternativet til filmlaminering
Klare laminat, også kalt væske laminater, er en billig måte å beskytte reklametavler, kunsttrykk, skilt, bannere, markiser, tapet, bilgrafikk og mer.

ClearShield® vannbaserte flytende laminater gir samme beskyttelse som filmlaminat. På sitt FESPA Global Print Expo-stativ vil Marabu vise sin StarLam® 1600R rull-til-rulle væskelaminator. Denne gir et jevnt og stabilt lag av Marabu vannbasert flytende laminat, sikring av digitale utskrifter i en rask og enkel prosess. StarLam er egnet for en rekke underlag og kan kombineres med en av Marabus ClearShield® produkter for å skape den perfekte løsningen for praktisk talt ethvert behov. Laminatoren er enkel å betjene, og støtter høye produksjonsvolumer.

Press release: Marabu at FESPA 2019