Change Location 

Marabu Scandinavias historie

Historien vår starter i Malmö tidlig på 50-tallet. Da het bedriften AB Erland Ottoson med navn etter grunnleggeren, og drev med salg av forbruksvarer og investeringsvarer til tegnekontorer.I 1961 utarbeidet bedriften et eget tegnebordsystem som etter hvert skulle utvikle seg til komplette arbeidsstasjoner for tegnekontorer.

Tegnebordene fikk navnet SPACIO, og bedriften skiftet navn til AB Spacio System. På 70- og 80-tallet fikk disse en dominerende stilling innen svensk verksted- og bilindustri. Den store kundekretsen omfattet også kommuner, landmålerkontorer og tekniske konsulenter, framfor alt med et tegnebord som het ARCON. En stor del av produksjonen gikk også til eksport. Marabuwerke, som tidligere hadde en egen divisjon for produksjon av tegnebord, kjøpte opp AB Spacio System allerede i 1979. Når den manuelle tegningen gradvis ble erstattet av databaserte systemer på 90-tallet, ble disse divisjonene lagt ned hos både Marabu og Spacio.

I 1990 kjøpte AB Spacio System opp bedriften Remako i Svalöv og Hagwin i Stockholm, begge forhandlere av Marabuprodukter for silketrykkbransjen. Etter dette har Spacio utviklet seg til en av de dominerende leverandørene av silketrykk-, digital- og tampongprodukter i Skandinavia.

1992 åpner Spacio sitt kontor i Greve, Danmark (Sjelland)1999 kjøpte Spacio Marabu´s distributør i Norge, Sandberg Serigrafi.

2002 åpnet Spacio et nytt kontor i Vejle, Danmark (Jylland)

2005 åpnet Spacio et nytt kontor i Kellokoski, Finland.

2013 bytter Spacio navn til Marabu Scandinavia. Vi er det største datterselskapet innen det internasjonale Marabu-konsernet. I og med navnebyttet blir vi det selskapet vi faktisk er. Nå selger vi markedsledende produkter under vårt eget varemerke og kan levere fra egne fabrikker og produksjonsanlegg.

2014 Marabu Scandinavia blir sertifisert innen kvalitet og miljø. ISO 9001 og ISO 14001

2021 Marabu ble kjøpt opp av Teikoku, et familieeid selskap fra Tokyo som spesialiserer seg på silketrykksfarger til industrien.