Change Location 

Marabu på FESPA 2018

03/28/2018

I år er FESPA messen 2018 i Berlin. På stand B30 i hall 1.2 presenterer Marabu sin portefølje av trykkfarge, i tillegg til mange nye løsninger for silke- og tampotrykk for matemballasje, berøringspaneler og glass. Vi vil også vise en rekke digitale produkter - et utvidet utvalg av UV-herdbare inkjet produkter, og vise fordelene med digitale vannbaserte alternativer.

 

Ny lavmigrerende UV-herdbar silketrykksfarge til PE / PP plastmatemballasje

Matemballasje må tilfredsstille en rekke krav: Den skal presentere produktet på en god måte og friste forbrukerne til å kjøpe - og fremfor alt, det må beskytte innholdet. Av denne grunn er farge til matemballasje underlagt strenge kvalitetskrav for å sikre at de ikke er utsatt for migrering (dvs. overføring av stoffer fra emballasjematerialet til næringsmidlet). Marabus nye Ultra Pack UVFP er den første offisielt godkjent (av Swiss Quality Testing Services, SQTS, et sertifisert institutt) for migreringsfølsomt PE / PP-plast - materialene som er mest brukt til emballasje av matvarer. Dessuten sørger den meget høye reaktiviteten til UVFP-farge for rask tørking og trykkhastighet på opptil 4000 enheter i timen.

 

Ny allsidig farge til beholder og flatt glass

Marabu presenterer to nye produkter for ulike glassapplikasjoner. En enkomponentfarge Mara® Tech MGO som er ideell, ikke bare for glass, men også for silke- og tampotrykk på metall der høy kjemikaliebestandighet er avgjørende. Fargen inneholder silikon, og er derfor egnet for trykk på ulike flater, feks. flasker og flatt glass. Som et enkomponentprodukt sikrer det svært pålitelige trykkprosesser. Dette gjør Mara® Tech MGO til det perfekte valget for følsomme varer, for eksempel tåteflasker, drikkeglass og medisinsk tilbehør. Marabu vil også fremheve sin to-komponent Mara® Glass MGLA. Denne fargen ble utviklet for trykk på flatt glass, for eksempel smarttelefoner, berøringspaneler (touchpaneler) og utendørs elementer – som feks. kontrollenheter for skip og båter, og digitale kartterminaler som brukes i større byer.

 

Nye spesialfarger for å dekorere frontpaneler

Frontpaneler finnes i et bredt utvalg av apparater, feks. vaskemaskiner, tørketrommel, oppvaskmaskiner og ovner - og til og med kaffemaskiner og mikrobølgeovner. De nyeste enhetene er utstyrt med topp moderne frontspaneler og integrerte berøringspaneler. Marabu's Mara® Panel MPA, et nytt utvalg av spesialfarger, har en fremragende, opak hvit, pluss en dyp, ikke-ledende svart, utviklet for trykk på baksiden av populær PMMA eller PC-plast. Mara® Panel MPA viser meget høy elektrisk motstand for å unngå forstyrrelser i inngangssystemets funksjonalitet. Videre har serien blitt testet for motstand mot vanndamp og vanlige rengjøringsmidler fra ledende produsenter. Marabu tilbyr løsninger for hele enheten, selv om enkelte komponenter er laget av forskjellige materialer, feks. plast, metall eller glass.

 

Et bredt spekter av UV-herdbare digital blekk

Marabus UV-herdbare digital farger kan brukes i en rekke situasjoner, og er kompatibel med alle vanlige skriverhoder. Porteføljen inneholder fleksible Ultra Jet DUV-A-blekk for storformat, og Ultra Jet DUV-C-serien for trykk direkte på flat glass og på beholdere laget av glass eller PET. Det finnes også et alternativ for Océ Arizona, Ultra Jet DUV-GR, og LED-herdbare Ultra Jet DLE-A-produkter. Utover dette inneholder Marabus UV-herdbare portefølje nå to nye fargeserier: Ultra Jet DUV-MF er meget allsidig og ble utviklet spesielt for grafiske applikasjoner i storformat. Fargeserien tilhører en ny generasjon av høyaktive farger som forbedrer produktiviteten til rull-til-rulle og hybrid-skrivere. Marabu har også en ny spesialfarge, Ultra Jet DUV-POP, for både innendørs og utendørs POP / POS applikasjoner. Den har en spesielt blank overflate og ett bredt fargerom.

 

Fordelene med vannbaserte digitale blekk

Det er mer etterspørsel etter vannbasert blekk for digitaltrykk enn noensinne, og markedet er opptatt av nye løsninger. Et sentralt fokus er digitale produkter som kommer i kontakt med hud eller mat. Marabu har jobbet tett med trykkindustrien, og har utviklet vannbaserte blekk til fleksibel matemballasje, papp, leker (i tråd med EN 71/3-standarden) og digital trykt tapet. Generelt er disse blekkene ideelle der miljøvennlighet og produktsikkerhet er kritisk, eller hvor fordelene med vannbaserte systemer oppveier andre hensyn.


Press relaese: Marabu at FESPA 2018