Change Location 

Marabu slutter seg til delstaten Baden-Württembergs klimaallianse

03/03/2023

[Translate to Norge:] Klimabündnis BW

Marabu er nå en del av klimaalliansen Baden-Württemberg. Administrerende direktør i vårt morselskap i Tyskland, York Boeder, signerte avtalen med minister Thekla Walker i mars. Med dette støtter delstaten Baden-Württemberg Marabu i arbeidet med å redusere sine klimagasser. Dette er nok et viktig skritt i prosjektet vårt «Project Green» for å sikre at vi kontinuerlig reduserer karbonutslippene våre i tillegg til våre nåværende kompensasjonsbidrag.

Fra og med basisåret 2021/2022 har Marabu som mål å redusere sine CO2-utslipp med ytterligere 20 prosent innen 10 år. Med følgende tiltak ønsker vi å redusere våre klimagassutslipp ytterligere.

• Scope 1 inkluderer direkte utslipp fra Marabus egen forretningsdrift, f.eks. gassforbruk. Her sikter Marabu på 42 prosent reduksjon ved å koble selskapet til fjernvarmenettet i Tamm i nær fremtid. I tillegg renoveres gassbehandlingsanlegget, noe som vil føre til høyere effektivitet og lavere forbruk.

• Scope 2 dekker de direkte utslippene fra levering av elektrisitet, varme eller kjøling som brukes av en bedrift. Det er ikke noe potensial for CO2 besparelser her på Marabu, da vi siden 2007 har kjøpt grønn strøm ved anleggene i Tamm og Bietigheim. Strømforbruket reduseres imidlertid ved kontinuerlig fornyelse av maskinene.

• Scope 3 omfatter alle andre indirekte utslipp forårsaket av et selskaps forretningsvirksomhet, f.eks. gjennom forsyningskjeder, forretningsreiser eller produktbruk. På dette området tilstreber Marabu å redusere flytransport og bytte emballasje til f.eks. resirkulert materiale for å spare totalt 19 prosent av utslippene.

 

For mer informasjon om vår forpliktelse til bærekraft, klikk her: Quality - Environment - Safety | Marabu GmbH & Co. KG | Marabu